SOPHIE MOLNAR DESIGN - BLOG

A színek bűvöletében

2018. szeptember 12. - Sophie Molnar Design

esk_ab_171.jpgMindig is hittünk benne, hogy a drágaköveknek megvannak a maguk "képességeik", melyek befolyással vannak a viselőjükre, de azt sose gondoltuk volna, hogy a megjelenésünkben és kisugárzásunkban kiemelt szerepük lehet az adott kövek árnyalatainak is. Igaz a mondás, hogy az ember holtáig tanul, de mielőtt elmélyednénk az új ismereteinkbe, kanyarodjunk vissza a történetünk elejére. Mikor megkeresett minket egy kedves ismerősünk, Borhi Cecília (szín- és stílustanácsadó), hogy nem-e vennénk részt az egyik aktuális projektjében, természetesen azonnal igen mondtunk!

Szeretünk újszerű és izgalmas dolgoknak a részesei lenni, a stílustanácsadás pedig "rokon" szakmánk, így biztosan valami jó dolog sülhet csak ki a kooperációból - gondoltuk. Egy kis szervezést követően megálmodtuk a koncepciót, és hamarosan elérkezett a fotózás napja is. Az együttműködés középpontjába végül azt helyeztük, hogy Cecília új szolgáltatását a színtanácsadást, összekössük a drágakő és nemesfém szakértelemmel, ezáltal kibővítve a két szolgáltatás tudásanyagát. Az eredmény*? Egészen elképesztő!

*A színtanácsadás valódi rejtelmeiben Cecília weboldalán mélyedhetsz bele, a blogjában pedig átfogó, havonta megújuló tudásanyaggal várja majd az érdeklődőket. Mi az ékszerek világa felől közelítjük meg ezt a témát is.

A tökéletes árnyalatban rejlő értékek

A színtanácsadás egyik legfontosabb alapszabálya, hogy az arc közelében a színtípusunknak megfelelő árnyalatokat viseljünk. Onnan távolodva már megjelenhetnek a kevésbé hozzánk illő, ám általunk esetleg kedvelt színek is. Tehát, ha fülbevalót vagy nyakláncot választunk, érdemes olyan árnyalatú köveket és aranyat előtérbe helyezni, amik kiemelik adottságainkat.

esk_ab_55.jpg

Miért fontos mindez?

A legdominánsabb ismertetőjegyeink az arcunk közelében találhatók: a szem-, ajkak-, bőr- és hajszín. Ezek árnyalatai határozzák meg, hogy pontosan mely színtípusba tartozunk, és mely árnyalatokkal érhetünk el lenyűgöző hatást. Laikus szemmel azonban nem egyszerű meghatározni, hogy ki, milyen csoportba sorolható, hiszen a napsütötte bőr, a festett haj, a smink és további befolyásoló tényezők is megtévesztően hathatnak. Egy szakértő, mint Cecília persze azonnal képes megállapítani a típusunkat, és tanácsot adni, hogy mely árnyalatokkal érhetjük el az általa csak "atyaúristen"-ként emlegetett hatást.

A típusodnak megfelelő drágakő

Minden színtípushoz tartoznak uralkodó- és mellék árnyalatok. Míg előbbiek az alapot képzik megjelenésünkben, addig utóbbiak kiegészítik, mondhatni tökélesetté teszik azt. A tavasz típusoknak például csodásan állnak a korall és fűzöld árnyalatok, míg a nyáriaknak a mályva vagy éppen a halvány lila színek. A telekhez nem meglepő módon a hófehér és hideg kék, míg az ősz típusokhoz a barna vagy olíva tónusok illenek leginkább. Természetesen az itt felsorolt színek csupán kis részét képzik az adott típusok színhalmazának. Azonban, ha tisztában vagy a típusoddal, és azzal, hogy mely színek emelik ki igazán az adottságaidat, drágakő szakértelmünknek köszönhetően mi segíthetünk megtalálni a tökéletes ékszert számodra.


esk_ab_218.jpg

Kiegészítjük egymást!

A színtanácsadásnak tehát jelentős hozzáadott értéke van az ékszerkészítéshez, és fordítva! A közös projekt során ráébredtünk, hogy Cecíliával nem csak alkalmi jelleggel tudjuk kiegészíteni egymást, és szeretnénk a jövőben lehetőséget biztosítani az ügyfeleink számára is, hogy megtapasztalhassák a két szolgáltatás együttes előnyeit és pozitív hatásait. Éppen ezért hamarosan egy közös nyereményjátékot fogunk indítani, melynek részleteit a Facebook oldalunkon találhatod majd!

Ha nem bíznád a szerencsére, és szeretnéd megtapasztalni a színtanácsadás pozitív hatásait, és annak megfelelően velünk közösen megálmodni a tökéletes ékszert, keress  fel minket bizalommal az elérhetőségeink bármelyikén! Olvasd el Cecília bejegyzését is a projektről!

Szeretettel,
- SMD Csapat

A bejegyzés trackback címe:

https://sophiemolnardesign.blog.hu/api/trackback/id/tr8414223531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása