SOPHIE MOLNAR DESIGN - BLOG

Találd meg a hozzád illő drágakövet!

2019. március 20. - Sophie Molnar Design

smd_fokep.jpg

Gondoltál már rá, hogy ne csak a "puritán ízlés" alapján, hanem a drágakövek tulajdonságait megvizsgálva válaszd ki a hozzád illő darabot? Új szintre emeljük az ékszerválasztás folyamatát! Ugyanis a kialakítás, szín és méret mellett fontos a választott drágakő típusa is, ami azontúl, hogy élettani hatást gyakorolhat ránk, a személyiségünket is kifejezheti.

Ha régebb óta ismered a márkánkat, esetleg követsz minket a közösségi médiában (Facebook és Instagram), akkor már bizonyára tudod, hogy mennyire rajongunk az ásványokért és kristályokért, de leginkább persze a drágakövekért! Sőt, kifejezett missziónknak tartjuk, hogy megismertessünk kevésbé híres drágaköveket is a hazai közönséggel. Éppen ezért hoztunk létre egy tudástárat, ami inkább szakmai/tudományos oldalról ismerteti a különböző ékköveket, most viszont szeretnénk egy kicsit a "spirituális" vonatkozásokra is kitérni, és ezek alapján bemutatni pár típust. Hozzád melyik illik leginkább? :)

smd_rubin.jpg

Rubin, a boldogság és a szenvedély drágaköve

Az egyik legkeményebb drágakő a gyémánt után. A név hallatán az emberek többsége a vörös színre asszociál, pedig léteznek rózsaszínes, lilás és narancssárgás verziók is belőle. Bizonyos kultúrákban a Nap kövének tartották, ami az energiát és az életet jelentette, de manapság is a szenvedély, illetve az életerő szimbóluma. Lélektani hatásai közé tartozik a szomorúság csökkentése, az önbizalom erősítése és a kiegyensúlyozottság megteremtése. Egyes hiedelmek szerint a termékenységben és a teljesítőképességben is kiemelt szerepet játszik.

Szerepe az asztrológiában: mely jegyekre gyakorol kiemelkedő hatást?
Bika, Ikrek és Kos

Zafír, a lelki béke és az ifjúság drágaköve

Szintén egy drágakő, ami a "sztereotípiák" áldozatául esett, ugyanis a név hallatán sokaknak a kék szín jut eszébe, pedig szinte bármilyen árnyalatban fellelhető, a zöldektől kezdve, a narancsos színeken át, egészen a rózsaszínekig. A rubinnal megegyező keménységű. Számtalan ókori kultúrában kiemelt szerepet játszott, rengeteg pozitív hatást tulajdonítottak neki, mind lélektani, mind fizikai értelemben. Elsősorban a belső béke és a spirituális fejlődés ékköve, ugyanakkor nyakban hordva a pajzsmirigyre és a torokproblémákra is pozitív hatást gyakorolhat.

Szerepe az asztrológiában: mely jegyekre gyakorol kiemelkedő hatást?
Vízöntő, Szűz, Halak és Nyilas

Smaragd, az erő és a tisztánlátás drágaköve

Listánkban az első ékkő, mely nevét valóban a színéről kapta. Jellegzetes zöldes árnyalata ma már smaragdzöld-ként él a köztudatban és a Pantone hivatalos színskáláján. Az ősi Egyiptom egyik legjelentőségteljesebb drágaköve, melynek fiatalító és szépítő hatást tulajdonítottak, éppen ezért Kleopátra is előszeretettel viselte. Számtalan kultúra a szeretet és tisztánlátás szimbólumaként tekint rá. Egyes hagyományok szerint viselőjét erővel vértezi fel, illetve megóvja az ártó szándéktól. Pozitívan hathat a szívre és gyulladáscsökkentő ereje van. Az ősi kultúrákban a szembetegségek gyógyítására is alkalmazták.

Szerepe az asztrológiában: mely jegyekre gyakorol kiemelkedő hatást?
Halak, Bika, Nyilas, Rák és Mérleg

smd_turmalin.JPG

Turmalin, az önbeteljesülés és a kiegyensúlyozottság drágaköve

Az örök kedvencünk, mely 45 különböző árnyalatával a világ egyik legváltozatosabb ékköve. Az önbeteljesülés és a kiegyensúlyozottság köve, segít a koncentrációban, a félelem leküzdésében és a stresszoldásban. Bizonyos kultúrák szerint a szexualitásban, az örömszerzésben és a termékenységben is szerepet játszik. Az ókori egyiptomiak szerint szivárványként érkezett a föld középpontjából, ez a hiedelem utalhat a kő sokszínűségére. Fizikai hatásai közé tartozik a méregtelenítés és a koncentráció javítása.

Szerepe az asztrológiában: mely jegyekre gyakorol kiemelkedő hatást?
Mérleg, Skorpió, Bak és Oroszlán

Akvamarin, a bátorság és a védelem drágaköve

A tengerészek védelmező ékköve, legalábbis az ősi babonák szerint. Nevét is a tengerről kapta, jellegzetes kékes színárnyalatai miatt. Egyes hagyományok szerint viselőjét gazdaggá és boldoggá teszi, illetve megvédi az ártó szellemektől. Sok kultúrában a bátorság és védelem jelképe, mely pozitív hatást gyakorol az anyagcserében résztvevő szervekre, illetve a hormonháztartásra. Egyes teóriák szerint nyílt kommunikációra ösztönzi viselőjét, így néha az igazság drágaköveként is emlegetik.

Szerepe az asztrológiában: mely jegyekre gyakorol kiemelkedő hatást?
Bika, Ikrek, Kos, Mérleg, Halak és Vízöntő

Ametiszt, a mértékletesség és az alázatosság drágaköve

A kvarccsoport egyik legkedveltebb ékköve, mely a lila színskáláján mozog, az egészen halványtól a mélysötétig. A 12 mesterkristály egyike, így kiemelt tulajdonságokkal rendelkezik. Türelemre, fejlődésre ösztönzi viselőjét, miközben segít a koncentrációban és stresszoldó hatással is bír. Egyes kultúrák szerint biztosítja a mély, pihentető alvást, illetve a összekapcsolja a fizikai, szellemi és érzelmi létet. Egyes elméletek szerint hatással van a vérnyomásra és az ízületi gyulladásokra.

Szerepe az asztrológiában: mely jegyekre gyakorol kiemelkedő hatást?
Kos, Szűz, Skorpió, Nyilas, Vízöntő és Halak

smd_zarokep.jpg

Természetesen nem állítjuk, hogy minden fent említett hagyomány/babona igaz, de tény, hogy az ásványok (drágakövek) képesek hatást gyakorolni viselőikre, és kifejezni személyiségüket. Ha a spiritualitásban nem is hiszel annyira, gondolj csak a placebora. ;) Tehát, ékszerválasztásnál is érdemes lehet figyelembe venni ezen tulajdonságaikat, legfőképp, ha tanácstalannak érzed magad, és támpontot keresel. Amennyiben jobban érdekelnek az adott drágakövek "tudományos" leírásai, látogass el weboldalunkra, és olvasd el a ismertető lexikonunkat!

Kérdés vagy érdeklődés esetén pedig keress minket bizalommal! :)

Szeretettel,
- SMD Csapat

A bejegyzés trackback címe:

https://sophiemolnardesign.blog.hu/api/trackback/id/tr1614685942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása